اقدامات طب سنتی برای تپش قلب


تست مزاج

اگر ضربان قلب ما بیشتر از حد طبیعی باشد به آن تپش قلب می گویند. این وضعیت می تواند بسیار آزاردهنده باشد، اما معمولاً آسیبی به ما نمی رساند و پس از استراحت آرام می شود. قلب یک فرد بالغ سالم به طور معمول 60 تا 100 بار در دقیقه زمانی که فرد در حال استراحت است می تپد. تپش قلب زمانی اتفاق می‌افتد که قلب به‌طور ناگهانی و بدون هیچ دلیلی برای چند ثانیه سریع یا نامنظم می‌زند. گاهی اوقات این نبض می تواند آنقدر قوی باشد که فرد دچار حمله قلبی شود. ضربان قلب قوی ممکن است در قفسه سینه، گلو یا گردن احساس شود.

علل تپش قلب

  • فشار.
  • مصرف نیکوتین
  • ایستادن برای مدت طولانی.
  • اضطراب
  • قند خون پایین.
  • کمبود پتاسیم
  • یائسگی
  • مصرف داروهایی مانند آمفتامین، قرص های لاغری، داروهای سرفه، آنتی بیوتیک ها، هورمون عصبی، دیگوکسین، آسم.
  • خشم یا عصبانیت.
  • قورت می دهم
  • پرکاری تیروئید
  • کم آبی بدن
  • افتادگی دریچه میترال.
  • مصرف بیش از حد کافئین، الکل یا حتی شکلات.
  • ورزش.
  • افزودنی های مواد غذایی.
  • سپس.
  • کم خونی
  • بارداری
  • رفلکس معده
  • استفاده مواد مخدر.
  • خوردن غذاهای سنگین و سرشار از کربوهیدرات یا چربی.
  • خوردن غذاهایی که حاوی مقادیر زیادی مونوسدیم گلوتامات (MSG)، نیترات یا سدیم هستند.
  • حمله قلبی قبلی
  • بیماری عروق کرونر یا انسداد رگ قلب.
  • نارسایی قلبی.
  • مشکلات دریچه قلب
  • مشکلات عضله قلب.
تپش قلب
تپش قلب

علائم تپش قلب

  • کمبود هوا.
  • احساس خستگی در حین فعالیت بدنی.
  • ضعف
  • خستگی
  • درد قفسه سینه.
  • گیجی و مشکلات حافظه.
  • سرگیجه

توصیه های کلی طب سنتی برای تپش قلب

  • کم خوردن غذا و پرهیز از پرخوری و پرخوری.
  • خوردن غذای نرم و زود هضم.
  • سوپ و غذاهای بدون گوشت بخورید، اگر به خوردن گوشت عادت دارید، گوشت پرندگان لطیف مانند مرغ اهلی، کبک و ساکت بخورید.
  • جلوگیری از نفخ شکم.
  • پرهیز از غذاها و ادویه های تند.
  • پرهیز از مصرف مشروبات الکلی.
  • گلاب معطر
  • پوشیدن وسایل معطر و بوییدن آنها یا سیگار کشیدن بر اساس خلق و خو. (در مزاج گرم چیزهای سرد مانند گلاب و کافور و چوب صندل و در مزاج سرد چیزهای گرم مانند مشک و عنبر) زیرا فواید بوییدن چیزها به سرعت به قلب می رسد.
  • احساسات روانی مانند ترس، عصبانیت، استرس و اضطراب باعث تپش قلب می شوند و باید از آنها اجتناب کرد. کار و فعالیت های پر استرس، بی خوابی و قرار گرفتن در محیط پر استرس برای افراد مستعد این بیماری مناسب نیست.

غذاهای مفید برای تپش قلب

  • عصاره گوشت بره، بز، طیور و گوشت آنها
  • کشمش سبز غیر ترش
  • بادام ها
  • پسته
  • هتل
  • عناب
  • گل رز
  • شربت گل رز
  • دانه های ریحان
  • بالانگو
  • علف لیمو
  • فرنیامشک
  • آب انار ترش و شیرین با میوه های نباتی و کدو تلخ
  • گلکند
  • هویج
  • چغندر
  • انگور شیرین
  • رنگ صورتی
  • سیب پخته و خام
  • مربای سیب
  • شربت سیب
  • به
  • مربا به
  • مربای آناناس
  • مربای بهارنارنج
  • زرده عسل با پودر قند پاشیده شده است
  • شربت گل گاوزبان

نسخه های رایج Masters در درمان تپش قلب

  • هر 8 ساعت یکبار نصف لیوان آب نسترن بنوشید. اگر علائم عاطفی قلب را سرد کند یا در صورت سنگینی قفسه سینه، تپش قلب و اضطراب بیمار مفید است.
  • آب خیار و میخک: 1 پیمانه آب خیار را با پوست در لیوانی با 21 حبه ریخته و یک نعلبکی را در آن قرار می دهیم و در یخچال نگهداری می کنیم و بعد از 24 ساعت صاف می کنیم و با 1 پیمانه عسل مخلوط می کنیم و به همان اندازه می خورند. همانطور که شما می خواهید در صبح ۲ ساعت بعد از صبحانه هر چه باقی مانده است بخورید.
  • چغندر را بخارپز کنید، پوست آن را جدا کنید، در حالی که داغ است حلقه کنید، روی آن را با آب نبات سفید بپوشانید و بگذارید بماند. آب بسیار شیرین، روزی چند بار بنوشید و چند روز ادامه دهید.
  • 10 گرم تخم گشنیز و 10 گرم تخم خرفه (از شب تا صبح در آب بیدمشک خیس خورده سپس خوب فشار دهید تا آب آن گرفته شود) و صبح بنوشید.
  • نخود را یک شب در آب خیس کنید، صبح آب آن را صاف کنید و مخلوط با شکر بنوشید.
  • اگر تپش قلب ناشی از ضعف باشد: گوشت گوسفند یا بزی را که چربی و پیه از آن جدا شده است در آب بجوشانید و کوبیده و فشار دهید سپس آب آن را بخورید یا گوشت بز را که نیم پز و کوبیده شد بجوشانید. با دارچین و شکر و مانند ابریشم با حرارت ملایم بپزید.

منابع: گروه گردآوری مطالب و کتاب طب ایرانی

تست مزاج

دیدگاهتان را بنویسید