خواص ماهی شور برای زنان باردار


ماهی شور یکی از ماهی های خوشمزه و محبوبی است که در خلیج فارس و دریای عمان زندگی می کند. اما این ماهی در بسیاری از خلیج های دیگر در سراسر جهان نیز یافت می شود. ماهی شور مانند بسیاری از ماهی های دیگر دارای خواص قابل توجهی است که برای سلامتی بسیار توصیه می شود. این ماهی در بارداری مفید است و خرید و مصرف ماهی شور جنوب در دوران بارداری و شیردهی بسیار توصیه می شود. حتی اگر به طور معمول غذاهای دریایی نمی خورید. سعی کنید در دوران بارداری آن را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.

امگا 3 موجود در ماهی شور برای زنان باردار

تحقیقات دانشمندان نشان می دهد که ماهی طیفی از مواد مغذی را فراهم می کند که برای رشد اولیه کودکان ضروری است. بسیاری از کارشناسان بر این باورند که مواد مغذی کلیدی دو اسید چرب امگا 3 به نام‌های DHA و EPA هستند که اکثر غذاها فاقد آن هستند. ماهی شور تازه از جنوب چربی اشباع کمی دارد و سرشار از اسیدهای چرب امگا 3، پروتئین، ویتامین D و سایر مواد مغذی حیاتی برای رشد جنین و بارداری سالم است. اسیدهای چرب امگا 3 اسیدهای چرب ضروری هستند که باید به مقدار کافی در رژیم غذایی زنان باردار وجود داشته باشد. در دوران بارداری، مصرف امگا 3 به ساخت سلول های حیاتی مغز و چشم جنین کمک می کند.

علاوه بر این، امگا 3 در پیشگیری از افسردگی هم در دوران بارداری و هم بعد از آن بسیار مفید است. بد نیست بدانید 10 تا 20 درصد زنان در دوران بارداری خود از افسردگی رنج می برند. اختلالات خلقی پس از زایمان بدتر می شود و افسردگی و اختلالات خلقی زودتر و در بارداری های بعدی با شدت بیشتری شروع می شود. آزمایشات نشان می دهد که افسردگی مادر، مانند بسیاری دیگر از شرایط روحی در دوران بارداری، بر دلبستگی، رشد شناختی و رفتاری کودک تأثیر می گذارد.

امگا 3 بر سیستم عصبی، حافظه، تقویت مغز و عملکرد طبیعی آن تأثیر می گذارد. زیرا اکثر مادران به دلیل عوارض جانبی نمی توانند داروهای ضد افسردگی مصرف کنند. پزشکان مصرف امگا 3 را برای بهبود افسردگی در دوران بارداری و حتی پیشگیری از افسردگی در دوران بارداری پیشنهاد می کنند. اکنون که می دانیم ماهی شور سرشار از امگا 3 است. شما باید آن را در رژیم غذایی خود داشته باشید.

تاثیر ماهی شور در پیشگیری از زایمان زودرس

یکی از نگرانی هایی که بسیاری از زوج ها قبل از بارداری دارند؛ تحویل زودرس است. تولد زودرس یکی از علل اصلی مرگ و میر کودکان زیر 5 سال در سراسر جهان است که سالانه حدود یک میلیون نفر را می کشد. جالب است بدانید که نوزادان نارس در درازمدت بیشتر در معرض خطر طیف وسیعی از مشکلات از جمله اختلال بینایی، تاخیر در رشد و مشکلات یادگیری هستند.

در حالی که مدت بارداری معمولا بین 38 تا 42 هفته است. نوزادانی که بعد از کمتر از 37 هفته متولد می شوند؛ آنها نابالغ هستند. هر چه زودتر نوزاد متولد شود؛ خطر مرگ یا مشکلات سلامتی برای آنها بیشتر است. امگا 3 که در بسیاری از غذاها، از جمله ماهی شور تازه جنوب یافت می شود، تولید ایکوزانوئیدهای پیش التهابی، پروستاسیکلین را کاهش می دهد و از زایمان زودرس جلوگیری می کند.

تقویت سیستم ایمنی مادران باردار با ماهی شور

یکی از خواص ماهی شور تازه جنوب در دوران بارداری این است که در استخوان سازی و تقویت بافت استخوانی کودکان نقش دارد. علاوه بر این، خوردن این ماهی برای ترمیم استخوان های آسیب دیده در سالمندان و پیشگیری از پوکی استخوان بسیار مفید است.

از جمله سوالات کلیدی که متخصصان تغذیه همواره بر آن تاکید دارند؛ در مورد تقویت سیستم ایمنی بدن است. ماهی شور در دوران بارداری یکی از غذاهایی است که به طور موثری سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند.

چرا ماهی شور ضروری است؟

آیا مادران و بزرگسالانی را تجربه کرده اید که کودکانی را که به اصطلاح کند صحبت می کنند، بیش فعال و کم هوش هستند، درمان می کنند. آنها خوردن ماهی بیشتر را پیشنهاد می کنند. اسیدهای چرب امگا 3 از طریق رژیم غذایی مادر و پس از تولد از طریق شیر مادر به جنین و کودک منتقل می شود. فواید امگا 3 برای جنین و کودک؛ بسیار ضروری و فراوان است. علاوه بر این، کمبود آن می تواند خطرات جبران ناپذیری را برای کودک به همراه داشته باشد. به همین دلیل، مصرف ماهی شور تازه جنوب که سرشار از امگا 3 است. توصیه می شود امگا 3 همچنین ممکن است به کاهش خطر بیماری قلبی در دوران بارداری، جلوگیری از ریزش مو و کاهش برخی از انواع سرطان کمک کند.

فعال ترین شکل های اسیدهای چرب امگا 3 از نظر بیولوژیکی، دوکوزاهگزانوئیک اسید و ایکوزاپنتانوئیک اسید هستند که عمدتاً از منابع دریایی مانند ماهی و جلبک ها به دست می آیند. با این حال، بسیاری از زنان باردار منابع طبیعی امگا 3 را به اندازه کافی مصرف نمی کنند. یکی از دلایل اصلی کاهش مصرف ماهی و آبزیان در بین زنان باردار نگرانی از اثرات نامطلوب جیوه و سایر آلاینده هایی است که می تواند در بافت موجودات دریایی وجود داشته باشد. اما ماهی شور در دسته ماهی هایی قرار می گیرد که خوردن آن مضر نیست و می توانید در دوران بارداری با خیال راحت از آن استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید