خواص گیاه نخود کالپورا یا مریم


تست مزاج

کالپورا با نام علمی ( کلپوره پولیوم) نام گونه ای از خانواده مریم خودی و خانواده Labiatae است. در زبان لری به آن هلپا و در بختیاری لری چز می گویند. در زبان عربی به آن مساق الجن، حشیشه الریح می گویند.

طبیعت گیاه کالپورا گرم و خشک است.

ویژگی های ظاهری

گیاهی است علفی با ارتفاع 10 تا 50 سانتی متر و ظاهری سفید رنگ که معمولاً در مناطق بایر، سواحل سنگی و مزارع شنی در سراسر جهان می روید.

برگ های آن باریک، بلند و از دو طرف پوشیده از کرک های پنبه ای است. تمام قسمت های گیاه کالپورا دارای موهای خاکستری، سفید و بلند ابریشمی است. گل های سفید، سفید مایل به زرد یا زرد و حتی بنفش یا صورتی وجود دارند که عطر خوبی دارند.

این حالت متغیر نه تنها در رنگ گل، بلکه در حالت ساقه گیاه که ضخیم و منشعب یا خوابیده است نیز دیده می شود. دوره گلدهی با توجه به شرایط محیط زندگی بین خرداد تا مرداد است. زنبورهای عسل به دلیل شهد موجود در گل های آن به این گیاه جذب می شوند. در این مقاله به خواص عسل کلپور نیز می پردازیم. قسمت مورد استفاده گیاه، شاخه گلدار گیاه است.

محل رشد

در مناطق بایر، سواحل صخره ای و تپه های شنی در مناطق مختلف اروپا، منطقه مدیترانه، شمال آفریقا و جنوب غربی آسیا از جمله ایران می روید. این گیاه در نواحی مختلف شمال، مغرب، جنوب و مرکزی ایران، منطقه البرز، اطراف تهران به ویژه در مناطق نیمه بایر و کوهستان‌های نیمه خشک پراکنده است.

خواص

  1. از این گیاه برای درمان برخی از بیماری های دستگاه تناسلی نیز استفاده می شود.
  2. معده را تقویت می کند. سوزش سر دل را از بین می برد، نفخ و سوء هاضمه را کاهش می دهد و هضم غذا را تسهیل می کند. همچنین در درمان یبوست و اسهال استفاده می شود. 15 تا 30 گرم برگ و ساقه گل را در یک لیتر آب جوش به مدت ده دقیقه دم می کنند. بعد از صاف کردن، با عسل یا آب نبات شیرین کنید و بعد از هر وعده غذایی یک لیوان میل کنید.
  3. یکی از مهمترین خواص این گیاه درمان تعریق زیاد شبانه است. نحوه مصرف صحیح آن را از داروسازان بپرسید.
  4. مصرف این گیاه یکی از راه های بهبود آکنه بدن است.
  5. یک گیاه کالپورا آن را خیس کنید و روی زخم ها و خراش های روی پوست بمالید تا زخم ها سریع تر بهبود یابد.
  6. برای تقویت پوست سر می توانید از گل ها استفاده کنید کالپورا آن را بجوشانید و از آب آن برای شستن پوست سر به عنوان تونیک استفاده کنید.
  7. از آب تهیه شده آن برای کاهش قند خون استفاده می شود. دم کرده کالپورا قند خون را خیلی سریع کاهش می دهد هنگامی که آن را بیش از حد مصرف کردید، از آن اجتناب کنید.
  8. برای پاکسازی حفره دهان، التیام زخم های دهان، درمان گلودرد و شستن و ضدعفونی دهان با آب جوشیده غرغره کنید.
  9. این گیاه به دلیل اثر تب بر جوشانده کلپورا گزینه بسیار مناسبی برای درمان سرماخوردگی است.
  10. مطالعات علمی نشان می دهد که عصاره این گیاه اثر اینوتروپیک مثبتی بر قلب انسان دارد. عصاره آن باعث کاهش فشار خون می شود اما این کاهش با اثر اینوتروپیک مثبت عصاره این گیاه بر قلب که به آن اشاره کردیم خنثی می شود. این عصاره هیچ تاثیری بر ضربان قلب انسان ندارد.
  11. برای رفع خارش و التهاب پوست ناشی از نیش حشرات گلهای تازه را له کرده و ضماد کنید این ضماد را به صورت موضعی در محل گزش بمالید.

استفاده ممنوع

  1. مصرف همزمان این گیاه با داروهای ضد دیابت مانند انسولین و گلی بن کلامید باید با احتیاط همراه باشد. زیرا باعث کاهش بیش از حد قند خون می شود خواهد بود
  2. از آن استفاده کنید زنان باردار، مادران شیرده، نوزادان و کودکان زیر چهار سال به هیچ عنوان توصیه نمی شود.
  3. مصرف دارویی آن برای مدت کوتاهی مجاز است. زیرا می تواند باعث مسمومیت کبد و کلیه شود.
  4. تند شدن نبض، سردرد، خشکی دهان، یبوست و احتباس ادرار از عوارض مصرف این گیاه دارویی است. بنابراین این گیاه باید زیر نظر پزشک متخصص طب سنتی مصرف شود.
  5. افرادی که از گلوکوم، بزرگی پروستات، مشکلات قلبی و نارسایی کلیه و کبد رنج می برند. آنها باید از مصرف این گیاه خودداری کنند.

کالپوراعسل کالپور

عسل کالپور یکی از محبوب ترین و محبوب ترین انواع عسل است گیاه کالپورا یا مریم نخود فرنگی به شرط. در زیر خواص عسل کلپور را برای شما عزیزان توضیح خواهیم داد.

خواص عسل کلپور

  1. دارای اثر تقویت کننده و انرژی زا است.
  2. بر ضد نفخ عمل می کند.
  3. دستگاه گوارش را تقویت می کند.
  4. ضد باکتری بوده و در دفع سموم بسیار موثر است.
  5. همچنین برای پیشگیری و درمان دیابت استفاده می شود.
  6. در درمان کم خونی موثر است.
  7. برای درمان راشیتیسم و ​​نرمی استخوان در کودکان و روماتیسم استفاده می شود.
  8. باعث افزایش باروری انسان می شود و درمان مناسبی برای ناباروری است.
  9. اسهال را برطرف می کند.
  10. کلیه ها را تقویت می کند.
  11. ضد اسهال و هر نوع التهاب است.
  12. برای درمان جوش و آکنه مفید است.
  13. ضد اسپاسم و ضد باکتری.
  14. دمای بالا را کاهش می دهد.
  15. اشتها آور است
  16. غذا را هضم می کند.
  17. مقوی اعصاب
  18. دل درد و سوء هاضمه را برطرف می کند.
  19. سرماخوردگی را تسکین می دهد و دما را پایین می آورد.

موارد منع مصرف عسل کالپور

  1. زنان باردار و شیرده.
  2. کودکان زیر چهار سال.
  3. افراد مبتلا به نارسایی کلیه.
  4. افرادی که مشکلات پروستات دارند.

طبیعت آن گرم و خشک است.

منبعی غنی از ویتامین ها آ، ب، درجه سانتی گراد، ه، ک وهاملاح و مواد معدنی مانند سدیم، پتاسیم، اسید فولیک، منیزیم، منگنز، فسفر، آهن، فیبر، مس، فلاونوئیدها، پروتئین ها، کلسیم، قند، فروکتوز، گلوکز، رزمارینیک اسید، تانن ها، منوتروپین ها، دیتروپین ها و غیره.

خواص عرق کالپورا

خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد باکتریایی دارد و به همین دلیل سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند.

به دلیل وجود کلسیم در عرق کالپور، مقوی استخوان است.

عرق کالپورا سطح قند خون را کاهش می دهد.

چای کلپورا در درمان مشکلات گوارشی مانند یبوست، دل درد، قولنج و … مفید و موثر است.

عرق کالپورا حاوی ترکیباتی است که می تواند به آرامش اعصاب کمک کند.

عرق کالپورا می تواند در کاهش سطح فشار خون موثر باشد.

بیماری ها و مشکلاتی که باعث ایجاد درد در بدن می شوند مانند دل درد، سردرد، دل درد، گلودرد، عفونت و التهاب دهان، دندان ها و لثه ها و غیره را می توان با کمک عرق کالپور کاهش داد.

عوارض عرق کالپورا

استفاده زیاد و زیاده روی در قابلمه کلپورا می تواند عوارضی مانند بروز مشکلات جدی برای مغز و معده ایجاد کند.

از مصرف کالپورا در دوران بارداری و شیردهی خودداری کنید، زیرا ممکن است سلامت مادر و جنین را به خطر بیندازد. بنابراین بهتر است زنان باردار، مادران شیرده و کودکان از قابلمه کالپورا استفاده نکنند.

عرق کلپورا نباید به مدت طولانی مصرف شود و باید در مدت زمان کوتاهی مصرف شود و مصرف زیاد عرق کلپورا باعث مسمومیت کلیه و کبد می شود. افرادی که از مشکلات و بیماری های کبد، کلیه و سیستم قلبی عروقی رنج می برند مصرف قوری کلپورا ممنوع است.

تست مزاج

دیدگاهتان را بنویسید