طرز تهیه دلمه مو


برگ انگور پر شده

دلمه برگ مو یکی از غذاهای پرطرفدار کشورمان است که در کشورهای همسایه نیز به روش های دیگری تهیه می شود. دال برگ مو یک غذای سخت نامیده می شود اما این دال به جز چند ترفند ساده پیچیده نیست.

اگر می خواهید یک دلمه چهار نفره خوشمزه تهیه کنید این مطلب را حتما بخوانید.

مواد لازم برای موهای سر

پیاز: عدد متوسط

برنج: یک و نیم پیمانه

لپه: دو سوم فنجان

سبزیجات: 200 گرم

گوشت چرخ کرده: 200 گرم

برگ مو: به مقدار لازم

نمک، فلفل، زردچوبه به مقدار کافی

طرز تهیه دلمه مو

لپه را چند ساعت قبل در آب خیس کنید تا پف آن گرفته شود و زودتر بپزد. بعد از چند ساعت لپه را با آب و نمک در قابلمه بریزید و بگذارید بپزد.

در مرحله جداگانه برنج را روی گاز بگذارید تا نیم پز شود یعنی مغز آن پخته نشود. سپس پیاز را نگینی خرد کرده و در ماهیتابه با کمی روغن تفت می دهیم تا طلایی شود، سپس ادویه ها را اضافه می کنیم و سپس گوشت چرخ کرده را اضافه می کنیم و اجازه می دهیم با هم تفت دهند.

سبزیجات خرد شده را به پیاز و گوشت که از روی حرارت برداشته اید اضافه کنید. سپس لپه پخته شده و برنج نیم پز را به این مخلوط اضافه می کنند. سپس یک قابلمه پر از آب را روی گاز بگذارید و بگذارید بجوشد. سپس برگ های مو را در آن قرار دهید و چند دقیقه بگذارید تا برگ ها نرم شده و رنگ آن تغییر کند.

کف قابلمه روغن بریزید و برگ های مو را مرتب کنید سپس برش های بریده شده را در قابلمه بریزید و مخلوط آب و سرکه را به نصف برش ها اضافه کنید و بگذارید یک ساعت بپزد.

نکات و ترفندهایی برای موهای سر

برای جلوگیری از باز شدن برش ها، درب کوچکتر از خود قابلمه را روی برش های روی هم قرار دهید تا از باز شدن آنها جلوگیری شود.

اگر دوست ندارید پوسته‌تان نرم شود، می‌توانید سرکه را در آب آشپزی کنار بگذارید.

قرار دادن یک ورقه مو در کف قابلمه از پخش شدن پوسته ها جلوگیری می کند و همچنین عطر خوبی به پوسته ها می دهد.

سبزیجات دلمه شامل جعفری، پیازچه، مرزه، شوید و ترخون است.

دیدگاهتان را بنویسید