طرز تهیه شله زرد نذری: [فوت و فن‌های آن چیست؟]


همانطور که می دانید شله زرد یک دسر سنتی ایرانی است که در مراسم مذهبی به مردم داده می شود. البته در ماه رمضان برای افطار زیاد از آن استفاده می کنند. در این مطلب طرز تهیه صدف زرد نذری از یک جوان ایرانی را برای شما شرح می دهیم.

خواص پوسته زرد

ابتدا از خواص زیاد شله زرد می گوییم و سپس طرز تهیه آن را بیان می کنیم.

خواص منحصر به فرد پوسته زرد:

  • حاوی ویتامین های مختلف a,c,d
  • حاوی ویتامین های گروه B مانند B1، B2، B6
  • حاوی پروتئین و کربوهیدرات است
  • حاوی کلسیم و آهن است
  • حاوی سلنیوم، منیزیم، پتاسیم، فسفر است
  • تقویت معده و قلب
  • تسکین دردهای روماتیسمی
  • عفونت بدن را از بین ببرید
  • نیروبخش
  • جلوگیری از لخته شدن خون و قلب و سکته
  • درمان نفخ شکم
  • تهوع و اسهال را کاهش دهید
  • افزایش قدرت جنسی و حافظه
  • سلامت پوست و مو

طرز تهیه شله زرد نذری

طرز تهیه پوسته زرد
طرز تهیه پوسته زرد
  • برنج نیم دانه ایرانی 1 پیمانه
  • 2 فنجان شکر
  • 50 گرم کره
  • 7 لیوان آب
  • 3 قاشق غذاخوری آب هل پخته شده
  • زعفران غلیظ را به مقدار لازم بجوشانید
  • نصف پیمانه گلاب
  • کره مایع 2-3 قاشق غذاخوری
  • دارچین، خلال بادام و پودر گل رز به میزان لازم

این پوسته زرد معمولا برای 6 نفر کافی است. برای تهیه آن، برنج را از شب قبل خیس کنید. دقت کنید که برنج بدون نمک خیس بخورد.

در قابلمه ای جداگانه 7 پیمانه آب بریزید و وقتی جوش آمد برنج را به آن اضافه کنید و بگذارید با حرارت ملایم کاملا بپزد. اگر پخته نشدند می توانید آب بیشتری اضافه کنید.

وقتی برنج پخت، زعفران را اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. کره و شکر را اضافه کنید و همه مواد را با هم مخلوط کنید. باید مراقب باشید که پوسته زرد شما فرو نرود.

خلال بادام را از قبل در گلاب خیس کنید و وقتی غلیظ شد این مخلوط را به پوسته زرد خود اضافه کنید.

سپس می توانید گلاب و هل را اضافه کنید و می توانید به دلخواه از روغن مایع استفاده کنید. حتما مدام هم بزنید ولی نه زیاد تا ریز نشه.

برخی افراد دوست ندارند از روغن استفاده کنند. اما باید بدانید که اگر روغن مایع اضافه کنید، شعله زرد شما به اصطلاح آب ندارد. وقتی پوسته زرد آماده شد، می توانید روی آن را با دارچین، هل و رزماری تزئین کنید.

جوشاندن زعفران با یخ

برای اینکه زعفران رنگ بیشتری بگیرد، آن را با چند حبه قند در هاون سنگی خرد کنید و سپس مقداری تکه یخ به آن اضافه کنید. وقتی یخ آب شد، آب جوش اضافه کنید. در این صورت زعفران با ضربه وارد شده به مخلوط یخ و زعفران رنگ می گیرد.

پیشنهاد می کنیم طرز تهیه اسموتی را در این مقاله بخوانید:

طرز تهیه اسموتی برای کاهش وزن

کوره های صدفی زرد نذری

طرز تهیه پوسته زرد
طرز تهیه پوسته زرد

♦ وقتی شکر را اضافه کردیم شروع به مخلوط کردن کراست زرد کنیم. قبل از افزودن شکر هم نزنید.

♦ برای جلوگیری از چسبیدن پوسته زرد می توانید کمی روغن اضافه کنید.

♦ توجه داشته باشید که زعفران را باید قبل از شکر اضافه کنید، در واقع اول زعفران را داخل آن بریزید.

♦ پوسته زرد را حتما قبل از مصرف بجوشانید.

♦ وقتی شله زرد در حال پخت است یک قاشق چایخوری نمک به آن اضافه کنید تا شیرینی پوسته زرد بیشتر شود.

♦ عزیز باید بدانید که پس از سرد شدن غلظت پوسته زرد افزایش می یابد. پس سعی کنید هنگام پخت غذا خیلی غلیظ نشود.

♦ برای افزایش طعم و بوی برنج ایرانی حتما از برنج نیمه دانه استفاده کنید.

♦ بسیاری از افراد تمایل به استفاده از پودر دارچین دارند اما باید بدانند که پودر دارچین رنگ شعله زرد را خراب می کند و می توانید به جای آن از چوب دارچین استفاده کنید.

♦ حین پخت تا حد امکان به پوسته زرد آب اضافه نکنید زیرا باعث آبکی شدن پوسته زرد می شود.

دلیل سفت شدن پوسته زرد رنگ

سفت شدن کت زرد می تواند دلایل مختلفی داشته باشد. ولی مهم اینه که خیلیا از نشاسته و آرد و پودر ژلاتین و اینجور چیزا استفاده میکنن. توصیه ما این است که این مواد را اضافه نکنید تا پوسته زرد شما خیلی غلیظ و سفت نشود، بلکه سعی کنید در حین پخت مواد را مخلوط کنید تا نچسبد.

همچنین در حین پخت، اگر احساس کردید که مواد به هم می چسبند یا سفت می شوند، کمی آب جوش اضافه کنید.

دلیل پوسته زرد

دوستان عزیز مجله جوان ایرانی توجه داشته باشید بعد از پخته شدن پوست زرد شما شعله را خیلی کم کرده و کتری را روی قابلمه قرار دهید. خیساندن از نشت پوسته زرد شما جلوگیری می کند. در واقع بخار برنج را جذب می کند. دم نوش را به مدت نیم ساعت روی گلدان قرار دهید.

طرز تهیه انواع املت از جمله املت های ساده و فانتزی را در این مقاله یاد بگیرید:

طرز تهیه املت

نحوه اضافه کردن پودر هل به لفاف زرد

طرز تهیه پوسته زرد
طرز تهیه پوسته زرد

مراقب باشید پودر هل سیاه را مستقیماً به پوسته زرد اضافه نکنید زیرا رنگ آن تغییر می کند. مقدار مورد نیاز پودر هل سیاه را در یک دستمال بریزید و آن را ببندید. سپس در ظرفی ریخته و روی آن آب جوش بریزید و بعد از دو ساعت فشار دهید تا جا بیفتد. در این صورت آب ته نشین شده را داخل پوسته زرد رنگ بریزید.

در صورت استفاده از هل همراه با پوست، می توانید یک برش کوچک روی آن ایجاد کنید، سپس روی آن آب جوش بریزید و عصاره اسانس را به مدت نیم ساعت بگذارید، سپس آب استخراج شده از هل را در پوسته زرد رنگ بریزید.

خلاصه

همانطور که می بینید تهیه پوسته زرد بسیار ساده است. کافی است فرهای پخت را رعایت کنید. بسیاری از ایرانیان در ایام محرم چند گلدان شله زرد می گذارند. برای تزیین صدف زرد علاوه بر عناصر ذکر شده در این مطلب می توانید از گل های قرمز نیز استفاده کنید. معمولا 2 تا 3 ساعت برای پختن پوسته زرد کافی است.

اگر نکته ای در مورد خوشمزه تر کردن صدف زرد دارید، می توانید پیام خود را در قسمت نظرات انتهای مقاله بنویسید.

دیدگاهتان را بنویسید