طرز تهیه عدس پلو خوشمزه با گوشت + مرغ (نذری)


خورش عدس غذای بسیار خوشمزه ای است که نه تنها برای مهمانی های خانوادگی مناسب است، بلکه در مراسم مذهبی نیز طرفداران خود را دارد. طرز پخت عدس پلو با گوشت را در ادامه این مطلب توسط جوانان ایرانی توضیح خواهیم داد.

طرز تهیه عدس برنج با گوشت

همانطور که می دانید عدس خواص زیادی دارد و برای درمان کم خونی و فقر آهن بسیار مناسب است. اما بهتر است آن را برای چند ساعت در آب قرار دهید، مخصوصا افرادی که ناراحتی و مشکلات گوارشی دارند باید اجازه دهند عدس چند ساعت در آب خیس بخورد. در واقع باید حدود یک انگشت آب روی سطح لنز واقعی وجود داشته باشد.

عناصر:

  • عدس پلو 1 پیمانه
  • 2 فنجان برنج
  • 2 قاشق غذاخوری زعفران پخته شده
  • گوشت چرخ کرده 150 گرم
  • کشمش پلو 200 گرم
  • زردچوبه 1 قاشق غذاخوری
  • فلفل سیاه 1 قاشق چایخوری
  • سیر و پیاز به میزان لازم
  • نمک و روغن به میزان لازم

ابتدا باید عدس ها را بجوشانید، می توانید مقداری روغن و زردچوبه اضافه کنید تا عدس ها خوش رنگ تر شوند. سیر و پیاز را کمی تفت دهید و گوشت چرخ کرده گوسفند یا گوساله را با آنها مخلوط کرده و تفت دهید. به جای گوشت گوسفند می توان از مرغ استفاده کرد. یا اگر اصلا نمی خواهید از گوشت استفاده کنید از سویا استفاده کنید.

سپس در قابلمه ای آب جوش، برنج خیس شده و عدس پخته شده را با هم مخلوط کنید تا پخته شود. سپس آبکشی کرده و بپزید، می توانید در حین آبکشی مقداری آب گرم روی عدس و برنج بریزید. در زمان جوشاندن آن دقت کنید، نصف پیمانه آب جوش را با زعفران بریزید تا خوش رنگ شود.

اگر برنج را فقط با عدس ترکیب کنید بعد از پخت خوب نمی شود. واقعا طعم خاصی ندارد اما اگر گوشت چرخ کرده یا تکه های گوشت را به آن اضافه کنید بسیار خوشمزه می شود و افراد بیشتری به مصرف آن علاقه مند می شوند. البته می توانید روی عدس پلو ساده را با خلال بادام و شاه توت و کشمش تزیین کنید تا خوشمزه شود.

در زیر طرز تهیه عدس پلو نذری را توضیح می دهیم.

طرز تهیه عدس پلو نذری

عناصر

  • برنج 6 کیلوگرم
  • گوشت چرخ کرده 3 کیلوگرم
  • عدس پیلوی 3 کیلو
  • کشمش پلو 2 کیلو
  • پیاز 1 کیلوگرم
  • نمک، زردچوبه، فلفل سیاه به میزان لازم
  • زعفران رنده شده به مقدار لازم
  • روغن حیوانی یا کره جامد به میزان لازم

گوشت و پیاز را در روغن تفت دهید سپس نمک و فلفل را اضافه کنید. اگر می خواهید از کشمش استفاده کنید، می توانید آن را خوب بشویید، سپس خشک کنید و در روغن سرخ کنید.

مقداری آب در قابلمه بریزید و بگذارید بجوشد. سپس برنج و عدس پخته شده را اضافه کنید. در این مرحله می توانید برنج و عدس را آبکش کنید و دوباره در قابلمه بریزید تا بپزد.

بعد از پختن برنج می توانید مقداری روغن نباتی را داغ کرده و روی برنج بریزید. البته باید مراقب باشید روغن حیوانی را زیاد داغ نکنید چون بوی سوختگی می دهد. عدس پلو نذری شما در این مرحله آماده است، می توانید روی آن را با زعفران، سبزی و گوشت تزیین کنید.

طرز تهیه یک شام بسیار خوشمزه را در این مقاله بخوانید:

طرز تهیه شام

نکاتی در مورد طرز تهیه عدس برنج

برای اینکه برنج عدس خوشمزه شود، باید چند ترفند را دنبال کنید:

♦ ابتدا دقت کنید که آب عدس را به برنج اضافه نکنید تا عدس پلو شما کدر نشود، زیرا آب عدس باعث کدر شدن و کم رنگ شدن غذا می شود. البته بعضی ها ترکیب رنگ عدس و برنج را هم دوست دارند که در این صورت مجبور نیستند آب عدس را دور بریزند.

♦ هنگام پختن عدس برای اولین بار باید مراقب باشید که زیاد نپزید زیرا در این صورت نه تنها از هم می پاشد بلکه تبدیل به خمیر پلو می شود.

♦ وقتی گوشت را تف می دهید، می توانید از زیره یا تخم گشنیز و دیگر طعم دهنده ها استفاده کنید تا گوشتتان خوشمزه تر شود.

♦ با اینکه برای درست کردن عدس پلو با گوشت می توانید از هر نوع گوشتی استفاده کنید، اما گوشت چرخ کرده خوشمزه تر است.

♦ وقتی پیاز را رنده می کنید فراموش نکنید که در تابه را با دارچین یا زردچوبه و سایر موادی که دوست دارید تفت دهید. در این صورت غذا خوشمزه تر می شود.

طرز پخت میگو بسیار خوشمزه و لذیذ را بخوانید:

طرز پخت میگوی معمولی

طرز تهیه عدس برنج با مرغ

همانطور که گفتیم اگرچه عدس پلو با گوشت چرخ کرده طرفداران زیادی دارد اما می توانید به جای گوشت چرخ کرده از مرغ استفاده کنید. طرز تهیه به همین صورت است با این تفاوت که به جای گوشت چرخ کرده گوشت مرغ اضافه می شود. در واقع قبل از افزودن مرغ به عدس پلو، آن را به مدت یک ساعت بپزید و با پیاز، زردچوبه و ادویه تفت دهید.

اگر می خواهید ته دیگ خوشمزه ای روی عدس پلوتان بگذارید، قبل از اینکه برنج آبکش نشده را داخل قابلمه بریزید، باید نان لواش را به همراه کنجد در ته قابلمه قرار دهید. مراقب باشید غذایتان نسوزد زیرا ته دیگ می سوزد.

برای تزیین خوب عدس پلو می توانید از گوشت چرخ کرده، پیازچه، پسته، گردوی خشک، شاه توت، کشمش و خرما استفاده کنید.

آخرین کلمه

همانطور که می بینید، طرز پخت عدس پلو با گوشت بسیار ساده است، اما باید ترفندهایی را که در این مقاله به آن ها پرداخته شده، در نظر بگیرید تا غذای خود را خوشمزه تر کنید. نکته بعدی این است که برای تهیه عدس پلو نذری باید زمان و انرژی بیشتری صرف کنید زیرا حجم آن بیشتر است.

عزیزان اگر سوال دیگری در مورد خوشمزه شدن عدس پلو دارید می توانید در انتهای مطلب پیام خود را با ما و دیگر مخاطبین سایت جوان ایرانی در میان بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید