مواد غذایی مانده در یخچال چه اثراتی دارند؟ دوره ذخیره سازی


از آنجایی که زمان‌های پرمشغله زیادی در زندگی وجود دارد، به خصوص آنهایی که کارمند هستند، بنابراین ممکن است همه افراد زمان کافی برای تهیه هر وعده غذایی نداشته باشند. بنابراین گاهی اوقات ترجیح می دهند غذای بیشتری برای مصرف چند روزه تهیه کنند. اما سوال اینجاست که مصرف مواد غذایی رها شده در یخچال چه عوارضی دارد و تا چه مدت می توان غذای پخته شده را نگهداری کرد. با ما همراه باشید تا در این بخش از جوانان ایرانی به این موضوع بپردازیم.

مدت زمان استفاده از باقی مانده ها

عزیز شما باید به مواد غذایی که در یخچال مانده دقت کنید. به عنوان مثال، غذاهایی که حاوی پروتئین هستند خیلی زودتر فاسد می شوند. اگر نمی دانید چه موادی در غذایتان وجود دارد، بهترین کاری که می توانید انجام دهید این است که ظرف سه روز آن غذا را دور بریزید. در زیر به شما می گوییم غذاهای باقیمانده کم خطر، متوسط ​​و پرخطر کدامند تا بتوانید درباره ماندگاری آنها بیشتر بدانید.

ضایعات مواد غذایی کم خطر چیست؟

در این قسمت از مقاله جوانان ایرانی به شما می گوییم باقی مانده های کم خطر شامل چه مواردی می شود تا به راحتی آنها را در یخچال نگهداری کنید و بخورید.

کنسرو کردن میوه ها و سبزیجات

به طور کلی، میوه ها و سبزیجات با محتوای آب بالاتر سریعتر از آنهایی که محتوای آب کمتری دارند فاسد می شوند. به عنوان مثال، میوه ها و سبزیجات با محتوای آب بالا شامل خیار، گوجه فرنگی و توت فرنگی هستند، در حالی که میوه هایی با محتوای آب کمتر شامل سیب زمینی، موز و کلم هستند. عزیزم میوه ها 3 الی 5 روز و سبزی ها 3 تا 7 روز در یخچال قابل نگهداری هستند.یادتان باشد که میوه ها و سبزیجات خام قبل از مصرف باید کاملا با آب شسته شوند.

نگهداری انواع نان

اگر نان را در یخچال نگهداری کنید، به افزایش ماندگاری آن کمک کرده اید. اما اگر نان ها را فریز کنید مدت زمان نگهداری آن ها به 7 و 10 روز در یخچال افزایش می یابد. این دوره آماده سازی در یخچال شامل 3 تا 5 روز می باشد.

غذاهای یخچالی با خطر متوسط

اگر ماکارونی و غلات را منجمد کنید، می توانید آنها را تا سه ماه نگهداری کنید، اما اگر آنها را فریز نکنید و در یخچال نگهداری کنید، فقط تا 3 روز ماندگاری دارند. دسرها و شیرینی ها نیز جزو غذاهای با خطر متوسط ​​محسوب می شوند که معمولاً 3 تا 4 روز در یخچال ماندگاری دارند.

پسماندهای خطرناک چیست؟

به طور کلی، غذاهایی که حاوی پروتئین و رطوبت هستند را نمی توان برای مدت طولانی نگهداری کرد، زیرا خطر بیشتری برای سلامتی دارند. تعدادی از این مدل غذاها را به شما معرفی می کنیم تا مراقب باشید به صورت پخته نگهداری نشوند.

برنج پخته

با اینکه برنج پروتئین زیادی ندارد و رطوبت زیادی هم ندارد اما به دلیل سمی که تولید می کند باید بعد از پخت آن را مصرف کنید. در واقع یک ساعت بعد از پخت برنج آن را خنک کرده و در یخچال نگهداری کنید. می توانید برنج را به مدت 3 روز در یخچال نگهداری کنید.

گوشت و مرغ آب پز

گوشت چرخ کرده و مرغ پخته از جمله غذاهای پرخطری هستند که می توانند یک تا دو روز در یخچال بمانند، سایر غذاهایی که حاوی گوشت و مرغ هستند مانند استیک، سیخ و فیله باید به مدت 24 روز در یخچال نگهداری شوند.

تخم مرغ، صدف، ماهی، سوپ و خورش

تخم مرغ آب پز باید تا حد امکان تازه مصرف شود. صدف و ماهی نیز به سرعت فاسد می شوند و باید سریع مصرف شوند. سوپ ها و خورش ها به دلیل داشتن پروتئین و نشاسته از غذاهای پرخطر هستند و باید کمتر در یخچال نگهداری شوند و سریعتر مصرف شوند.

نحوه تشخیص غذای فاسد

اگر غذای نگهداری شده در یخچال تغییر رنگ داد و بافت آن تغییر کرد یعنی فاسد شده و باید آن را دور بریزید. به محض مشاهده فساد و کپک زدن اصلان را بو نکنید زیرا باعث مشکلات تنفسی یا مسمومیت می شود. اگر روی گوشت یا سالاد مایع لزج تشکیل شد باید آنها را دور بریزید زیرا غذای شما ترش است و برای مصرف مناسب نیست.

انواع غذاهای رژیمی با گوشت + سبزیجات + تناسب اندام و کاهش وزن را در این مطلب بخوانید:

فهرست غذاهای رژیمی ایرانی

اثرات مواد غذایی باقی مانده در یخچال

اگر غذای باقی مانده در یخچال خراب شود و از مدت نگهداری مشخص شده در این مقاله بیشتر شود، معمولا باکتری ها و انگل ها ایجاد می شوند و باعث مسمومیت غذایی می شوند. علائم مسمومیت شامل اسهال، حالت تهوع، تب، لرز و سرگیجه است. این علائم فقط از یک ساعت تا 28 روز ظاهر می شوند. البته علاوه بر باکتری ها و انگل ها، ویروس ها نیز باعث مسمومیت غذایی می شوند که یکی از این ویروس ها ویروس نوروالک نام دارد.

اگرچه زندگی پرتلاطم امروزی باعث می شود افراد به سمت مواد غذایی رها شده در یخچال روی بیاورند، اما باید مطمئن شوید که برای مدت طولانی نگهداری نشده است، بافت آن تغییر نکرده و در واقع آسیب ندیده است. از آنجایی که برخی از باقیمانده های غذا باعث آسیب کلیه می شود، پس در مصرف غذاها مراقب باشید.

غذاهای ناسالم

زیرا اگر غذاهای چرب را دوباره گرم کنید، عوامل باکتریایی در آنها پخش می شود، بنابراین تا حد امکان این نوع غذاها را گرم نکنید و به محض پختن مصرف کنید. مثلا سیب زمینی سرخ کرده را باید سریع خورد، اما اگر به دلایلی نیاز به گرم کردن مجدد داشتید، آن را روی حرارت بسیار ملایم گرم کنید.

نحوه گرم کردن مجدد غذاهای منجمد

مراقب باشید، اگر غذاهای منجمد را به درستی گرم نکنید، باعث پخش میکروب در غذا می شود. بنابراین از قرار دادن این غذاها در مایکروویو برای گرم کردن خودداری کنید. عزیزم باید غذای یخ زده رو به مدت یک ربع تا نیم ساعت روی اجاق کاملا گرم کنید.

مراقب باشید اگر غذا را در بخاری یا مایکروویو قرار دهید، میکروب های آن از بین نمی روند و سمی مانند آفلاتوکسین وارد بدن شما می شود و سیستم ایمنی بدن شما را ضعیف می کند.

لیست غذاهای فیبردار را در این مقاله بخوانید:

لیست غذاهای فیبر چیست؟

مدت زمان نگهداری مواد غذایی در خارج از یخچال

زیرا اگر مواد غذایی را به مدت طولانی در یخچال نگهداری کنید، امکان رشد سریعتر باکتری ها وجود دارد، بنابراین سعی کنید غذا را بیش از دو ساعت در دمای اتاق نگه ندارید. اگر هوا گرم است نباید غذا را بیش از یک ساعت بیرون بگذارید زیرا در این صورت خراب و مسموم می شود.

آخرین کلمه

همنوردان جوان ایرانی باید دقت داشته باشند که مواد غذایی که در یخچال مانده به عواملی مانند نحوه تهیه و نگهداری آن بستگی دارد. اگر غذا را فریز می کنید، می توانید آن را برای مدت طولانی تری نگهداری کنید، اما اگر قرار نیست تا چند روز دیگر از آن استفاده نکنید، بهتر است مواد غذایی را فریز کنید.

در صورت داشتن هرگونه سوال، پیشنهاد یا انتقاد می توانید پیام خود را در قسمت نظرات انتهای مقاله بنویسید.

دیدگاهتان را بنویسید