نحوه خشک کردن خرما: 4 روش ساده و کاربردی


همانطور که می دانید خرمالو میوه ای است که در فصل پاییز تولید می شود. اما اگر آن را خشک کنید می توانید در فصول دیگر سال با لذت میل کنید. در این مقاله به نحوه خشک کردن خرمالو از یک جوان ایرانی می پردازیم.

خواص خرمای خشک برای سلامتی

قبل از اینکه درباره نحوه خشک کردن خرما صحبت کنیم، شما را با خواص این میوه آشنا می کنیم:

  • حاوی ویتامین های B1، B2، B3
  • سرشار از کلسیم و آهن است
  • حاوی فسفر، پتاسیم و مقداری سلولز است
  • تقویت سیستم ایمنی بدن
  • تقویت قلب
  • کاهش وزن
  • کمک به سیستم گوارش
  • پیشگیری از سرطان

همانطور که مشاهده کردید، میوه های خرمالو که ابتدا توسط یونانیان کشف شد و سپس به کشورهای آسیایی فرستاده شد، دارای خواص فراوانی است.

با توجه به اینکه خرما سرشار از ویتامین C است، سیستم ایمنی بدن شما را تقویت می کند. همچنین دارای ترکیباتی است که برای سلامت قلب مفید است زیرا فشار خون و کلسترول بد را در بدن کاهش می دهد. بسیاری از افراد این میوه خوشمزه را در رژیم لاغری و رژیم های لاغری خود قرار می دهند. علاوه بر این، بسیاری از ورزشکاران از آب خرما برای افزایش انرژی استفاده می کنند.

افرادی که کم خونی دارند یا افرادی که تحت عمل جراحی قرار گرفته اند می توانند از خرمالو خشک بهره مند شوند. زیرا با تولید کلاژن هایی که این میوه ایجاد می کند، زخم ها را التیام می بخشد و جای بخیه ها زودتر خوب می شود.

نحوه خشک کردن خرما (4 روش)

چهار روش ساده برای خشک کردن خرما وجود دارد.

توجه داشته باشید قبل از خشک شدن می توانید خرماها را در مخلوط آبلیمو و دارچین، جوز هندی، نارگیل یا مواد دیگری که دوست دارید و به ذائقه خود می خواهید، برای چند ساعت بریزید.

در تمام روش های ذکر شده در زیر، ابتدا باید خرماها را خوب بشویید و چرخی کنید. البته دقت کنید برش هایی که می دهید زیاد ضخیم نباشند، معمولا دایره های برش نیم سانت کافی است.

1) خشک کردن خرما در نور خورشید:

ساده ترین راه برای خشک کردن خرما استفاده از نور خورشید و نور خورشید است که گذشتگان از آن بسیار استفاده می کردند. در واقع با این روش می توانید حلقه های خرمالو را زیر نور خورشید قرار دهید و توری روی آن بکشید، زیرا حشرات می توانند به آن نفوذ کنند. سپس آن را در مقابل نور خورشید قرار دهید و بگذارید خشک شود.

2) خشک کردن خرمالو با استفاده از بخاری:

بعد از شما همکاران عزیز مجله ایرانی جوان، خرمالوها را به ضخامت نیم سانتی متر برش دهید، سپس ظرف مناسبی را انتخاب کنید و یک ورق فویل روی آن قرار دهید. سپس خرمالوهای حلقه شده را روی این فویل قرار دهید و روی اجاق گاز یا بخاری خشک کنید.

3) نحوه خشک کردن خرما با خشک کن:

برای خشک کردن خرمالو با آبگیر باید مراقب باشید که خرمالوها را روی هم نچینید زیرا به هم می چسبند. برای آشنایی با این نوع دستگاه، راهنمای آن را مطالعه کنید. اما این روش خرما را نیز به راحتی خشک می کند، در واقع می توانید این نوع میوه را در طبقات موجود قرار دهید.

4) خشک کردن خرما در فر

خرماها را بشویید و برش بزنید و حلقه ها را کف فر بچینید. توجه داشته باشید ابتدا باید این دایره ها را به مدت یک ساعت در فر قرار دهید، پس از یک ساعت خرماها را جابجا کنید و یک ساعت دیگر در فر بگذارید تا قهوه ای طلایی شوند.

طرز تهیه دوغ خیار را در این مقاله بخوانید:

طرز تهیه دوغ خیار

خرما رو پوست بگیریم یا نه؟

پوست خرمالو بسیار شیرین است اما به دلیل داشتن سموم شیمیایی بهتر است پوست آن خورده نشود.

همچنین خرما را در زمان رسیدن حتما بخورید زیرا میوه های نارس باعث عفونت در بدن می شوند. در نتیجه می توانید به بیماری های عفونی مانند سرماخوردگی و انواع عفونت های دیگر مبتلا شوید. خرمالو بیشتر در فصول سرد سال مورد استفاده قرار می گیرد اما همانطور که گفتیم می توان آن را خشک کرد تا در فصول دیگر نیز از آن استفاده کنید.

خرمالویی را برای خشک کردن انتخاب کنید که بیشتر نارنجی و پر رنگ باشد. در برش اولیه دقت کنید که حلقه ها به اندازه نیم سانتی متر باشند.

مضرات خوردن خرما

♦ از آنجایی که خرمالوی تازه حاوی مقدار زیادی قند است، بیماران دیابتی باید در مصرف آن بسیار مراقب باشند.

♦ این میوه خوشمزه باعث پوسیدگی دندان می شود، پس پس از خوردن خرما دهان خود را بشویید.

♦ از آنجایی که خرمالو می تواند باعث افت ناگهانی فشار خون شود، افراد مبتلا به فشار خون پایین باید در مصرف این میوه احتیاط کنند.

♦ خرمالو را هرگز با معده خالی مصرف نکنید زیرا باعث درد شکم و حتی انسداد دستگاه گوارش می شود.

خلاصه

بسیاری از افراد پس از خوردن خرمالو دهانشان بسته می شود و حس خوشایندی ندارند در نتیجه ممکن است این میوه طرفداران کمتری داشته باشد. اما برای لذت کامل از خرما می توانید آن را خشک کنید یا در کیک، ژله و دسر استفاده کنید.

اگر شما هم تجربه ای در زمینه خشک کردن خرما دارید، پیام خود را در قسمت نظرات انتهای مقاله بنویسید.

دیدگاهتان را بنویسید