چه کسانی نباید پنیر بخورند؟


حتی اگر خودتان عاشق پنیر هستید، ممکن است بدن شما به دلایل مختلف همچنان در مصرف پنیر دچار مشکل شود. به عنوان مثال، آیا می دانستید که ظرفیت گوارشی حدود 65 درصد افراد برای هضم لاکتوز پس از نوزادی ضعیف می شود؟ حتی اگر به لاکتوز حساسیت ندارید، باز هم دلایل دیگری وجود دارد که می تواند هضم پنیر را دشوار کند، مانند عدم تحمل یا حساسیت به کازئین یا پروتئین آب پنیر در پنیر.

چه کسانی نباید پنیر بخورند؟
چه کسانی نباید پنیر بخورند؟

در زیر توضیح می دهیم که معمولاً کدام علائم به شما می گوید که در مورد قطع مصرف برخی پنیرها یا به طور کلی همه پنیرها باید با یک متخصص تغذیه مشورت کنید، چه کسانی نباید پنیر بخورند؟

1. دهان شما متورم، بی حس یا خارش دارد

اگرچه آلرژی به شیر گاو در کودکان خردسال شایع تر است، اما همچنان به عنوان یکی از شایع ترین آلرژی های غذایی در بزرگسالان شناخته می شود. بنابراین، اگر به دلیل مصرف پنیر دچار خارش، سوزن سوزن شدن یا تورم در اطراف زبان، گلو یا لب خود شدید، ممکن است به شیر گاو حساسیت داشته باشید. علائم شدیدتر این آلرژی شامل خس خس سینه، کهیر و مشکل در تنفس است. این علائم می تواند تهدید کننده زندگی باشد و بنابراین نیاز به مراقبت فوری پزشکی دارد. پزشکان معمولا آنتی هیستامین ها را برای تسکین علائم این واکنش های آلرژیک تجویز می کنند.

2. دچار نفخ شدید شکم می شوید

اگر پس از مصرف مواد غذایی سرشار از پنیر دچار مشکلات گوارشی مانند نفخ شدید یا اسهال شدید، احتمالاً با مشکل عدم تحمل لاکتوز یا حساسیت به این ماده مواجه هستید. این علائم معمولاً حدود 30 دقیقه تا 2 ساعت پس از خوردن پنیر بروز می کنند. در این موارد، گرفتگی عضلات شکم معمولاً با اسهال همراه است.

3. پوست شما در حال جوشیدن است

همانطور که قبلا ذکر شد، خوردن غذاهایی مانند پیتزا و سایر غذاهای پنیری می تواند باعث بروز آکنه شود. به گفته متخصصان تغذیه، هورمون های موجود در شیر می توانند ترشح سبوم را افزایش داده و مشکلاتی مانند پوست چرب، بسته شدن منافذ و آکنه را ایجاد کنند. البته اگر مشکلات پوستی فرد واقعاً مربوط به مصرف پنیر باشد، باید پس از مدتی پس از قطع مصرف پنیر، آن مشکلات پوستی برطرف شود. برخی از افراد مبتلا به اگزما با مصرف پنیر علائم این بیماری پوستی را تشدید می کنند و در نتیجه باید از مصرف پنیر خودداری کنند.

4. مشکل یبوست دارید

مصرف لبنیات مانند پنیر می تواند یکی از عوامل ایجاد یبوست باشد. مطالعه ای در سال 2013 در مجله Nutrients نشان داد که کودکان مبتلا به یبوست مزمن پس از جایگزینی شیر سویا با شیر گاو دیگر علائم یبوست را تجربه نمی کنند. البته، پنیر تمایل دارد حرکات روده را ضعیف‌تر و کندتر کند، زیرا چربی بالایی دارد در حالی که فیبر غذایی کمی دارد.

5. از سوء هاضمه رنج خواهید برد

اگر از رفلاکس اسید یا عدم تحمل لاکتوز رنج می برید، تجربه درجاتی از سوء هاضمه بعد از خوردن پنیر غیرعادی نیست، به خصوص اگر مقدار پنیر مصرفی زیاد باشد. یکی از دلایل این مشکل چربی بالای پنیر است، در حالی که همه انواع لبنیات به طور کلی اسفنکتر مری را شل کرده و باعث می شود اسید از معده به بالا منتقل شود. بنابراین، اگر شما نیز با مشکل مشابهی مواجه هستید، بهتر است میزان پنیر مصرفی خود را کاهش دهید.

منبع: سلامت

دیدگاهتان را بنویسید